Manustävling – vinn ett flerbokskontrakt!

Har du en fantastisk idé till en serie som samlar damm i skrivbordslådan? Eller längtar du efter att skriva en bok i sommar? Vi på Bokförlaget Nona söker efter en ny bokserie som kommer att ta Sverige med storm!

I den här tävlingen välkomnar vi skönlitterära berättelser för vuxna. Deadline för att delta i tävlingen är lördagen den 1 oktober 2022 och priset är ett flerbokskontrakt med Bokförlaget Nona. Bokserien kommer att ges ut digitalt i form av ljud- och e-bok.

Vi är särskilt intresserade av manus inom genrerna spänning, historiska romaner och feelgood. Kanske har du skrivit en historia som sträcker sig över flera årtionden? Berättelsen utspelar sig kanske på ett slagfält eller under ett hemligt uppdrag bakom fiendelinje? Eller tillbringar du sommaren med att knåpa ihop en riktigt spännande kriminalroman? Vi vill läsa! Men bara lugn, endast första delen behöver vara klar nu, och resterande delar kan presenteras i en synopsis. Seriens delar kan vara fristående och behöver inte följa samma karaktärer, men det ska finnas en röd tråd eller ett tema som håller dem samman.

Bokförlaget Nona har en stor repertoar av framgångsrika böcker som dagligen berör och engagerar läsare runtom i landet. Exempel på sådana är Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris, Nattväkten av Ramona Ivener som ingår i David Ritter-serien, Hämndens pris av Erik Lewin, äventyrsserien Tusenårsriket av Tonny Gulløv och Med handen på hjärtat som ingår i feelgood-serien Gårda Brygga av Ida Fryklund. Nonas böcker florerar konstant på ljudbokstjänsternas topplistor. Nu letar vi efter en ny svensk ljudboksstjärna!

Vi ser så mycket fram emot att få välkomna ytterligare en författartalang till Nonas fina utgivning!
– 
Caroline Christianson, redaktionschef för Bokförlaget Nona.

Vi söker inte efter poesi eller noveller.

Skicka in manus

Manus till första boken skickas som bifogad fil (i Word eller PDF) till tavling@nona.se eller i formuläret här nedanför senast onsdagen den 1 oktober 2022. Bifoga även en kort presentation av dig själv, ett synopsis om max en sida samt synopsis till resterande delar av serien. Märk mejlet med ”Manustävling 2022”. Glöm inte att skriva dina kontaktuppgifter i mejlet.

Endast digitala manus på svenska tas emot. Manuset ska inte ha publicerats i någon form tidigare. Vi på Bokförlaget Nona förbehåller oss rätten att inte välja något av bidragen. Tävlingsbeslutet kan inte överklagas.

Det avtal som upprättas med vinnaren av manustävlingen är enligt Bokförlaget Nonas standardavtal, där vi som förlag står för alla kostnader och sedan delar lika på vinsten med författaren.

Vi ser fram emot att läsa ditt manus!

Skicka med följande:
– Manus till första boken (eller fler om det finns) samt synopsis.
– Synopsis till resterande delar i serien.
– Följebrev


   Frågor eller funderingar? Kontakta oss!

   031-10 20 25

   tavling@nona.se

   Bokförlaget Nona
   Örlogsvägen 15
   426 71 Göteborg