Manustävling – vinn ett ljudbokskontrakt!

Tävlingen är avslutad!

Har du en fantastisk berättelse som samlar damm i skrivbordslådan? Eller längtar du efter att skriva en bok i sommar? Då kan det vara precis dig vi söker!

I den här tävlingen välkomnar vi skönlitterära berättelser för vuxna. Deadline för att delta i tävlingen är onsdagen den 15 september 2021 och priset är ett ljudbokskontrakt med Bokförlaget Nona.

Bokförlaget Nona har en stor repertoar av framgångsrika böcker som dagligen berör och engagerar läsare runtom i landet. Exempel på sådana är Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris, Nattväkten av Ramona Ivener, Äldre dam med onda avsikter av Helene Tursten, Hämndens pris av Erik Lewin, Tusenårsriket av Tonny Gulløv och Med handen på hjärtat av Ida Fryklund. Nonas böcker florerar konstant på ljudbokstjänsternas topplistor. Nu letar vi efter en ny svensk ljudboksstjärna!

Bokförlaget Nona brinner för starka berättelser som uppskattas av en bred publik, och aldrig någonsin har berättelser varit så tillgängliga eller haft en lika stor möjlighet att nå ut till såväl läsare som lyssnare som nu.

”Jag är övertygad om att det finns en uppsjö av oupptäckta författartalanger där ute och vi ser verkligen fram emot att satsa på ett nytt stort författarskap”, säger Karin Alfredsson, redaktionschef och förläggare på Bokförlaget Nona.

Tävlingen är avslutad

 

Stort tack till alla er som skickat in manus till vår tävling. Vi läser just nu igenom alla bidrag och återkommer med mer information.

Vill du skicka in manus? 
Varmt välkommen att skicka in ditt manus till vår vanliga manusinkorg här.

 

Manus skickas som bifogad fil (i Word eller PDF) via formuläret nedan eller till tavling@nona.se senast onsdagen den 15 september 2021. Bifoga även en kort presentation av dig själv samt ett synopsis om max en sida. Märk mejlet med ”Manustävling 2021”. Glöm inte att skriva dina kontaktuppgifter i mejlet.

Endast digitala manus på svenska tas emot. Manuset ska inte ha publicerats i någon form tidigare. Vi på Bokförlaget Nona förbehåller oss rätten att inte välja något av bidragen. Tävlingsbeslutet kan inte överklagas.

Det avtal som upprättas med vinnaren av manustävlingen är enligt Bokförlaget Nonas standardavtal, där vi som förlag står för alla kostnader och sedan delar lika på vinsten med författaren.

Vi ser fram emot att läsa ditt manus!

Frågor eller funderingar? Kontakta oss!

031-10 20 25

tavling@nona.se

Bokförlaget Nona
Örlogsvägen 15
426 71 Göteborg