Jacob Bursell

Tradingkungarna

Svenskarna som erövrade Wall Street

Pocket
ISBN: 9789188107794
Format: 110x178

 

”Du kör så det bara smattrar i väggarna, men till slut kommer du fram till osten. Det är inte sexigt, det blir inga Nobelpris, men det är effektivt …”

I början av 1990-talet fick den 26-årige aktiemäklaren Pär Sandå en ny dator på sitt skrivbord. Den oskyldiga burken var kvittot på en förändring som svepte genom finansindustrin: plötsligt kunde aktier köpas och säljas med en knapptryckning. ”Jag tyckte den där datorn var det bästa som hade hänt i hela världshistorien. Den var som en enarmad bandit”, minns Pär Sandå.

 

När finanskrisen briserade, många år senare, skulle Pär Sandå och hans vänner göra en halv miljon aktieaffärer per dygn, på fyrtio olika börser. På kuppen blev Pan Capital ett av Sveriges mest lönsamma företag genom tiderna. Men ändå hade de aldrig haft någon plan. Det var bara följden av ett envist experimenterande, i hopp om att varje dag bli lite, lite bättre. Som en råtta i en labyrint: “Du kör så det bara smattrar i väggarna, men till slut kommer du fram till osten. Det är inte sexigt, det blir inga Nobelpris, men det är effektivt”, säger Pär Sandå.

Tradingkungarna är den sanna berättelsen om hur en liten grupp svenskar utmanade det finansiella systemet och Wall Street-börsen. Tio år senare hade deras företag Pan Capital tjänat över 4 miljarder kronor på aktier.

Ladda ner

Högupplöst omslag

Om boken

Författare Jacob Bursell
Utgivningsdatum 2018-09-14

Format

Pocket ISBN: 9789188107794 Sidor: 224 Format: 110x178

Liknande böcker