Christy Lefteri

Eldens bok

Inbunden
ISBN: 9789180860000
Format: 135x210

I nutidens Grekland bor en familj i djupet av en uråldrig skog: Irini, musikern som lär barn att läsa och spela efter noter, hennes man Tasso, konstnären som ständigt målar med skogen som musa, och Chara, deras lilla dotter vars namn betyder glädje. Den ödesmättade dag då deras liv förändras för evigt slickas himlen av lågor som jagar fåglarna framför sig. Skogsbranden som ska ödelägga deras hem och deras tillvaro kommer svepande.

I de pyrande ruinerna träffar Irini på kroppen efter den som vållade branden, en fastighetsspekulant som bara hade tänkt bränna av lite mark att bygga på men som istället orsakade en katastrof. Han är döende, men orsaken är oklar, och i sitt ursinne över allt mannen berövat dem fattar Irini ett stundens beslut som kommer att förfölja henne.

Medan polisen utreder det gåtfulla dödsfallet sörjer Tasso sin far, som ingen sett sedan branden bröt ut. Tasso brände händerna så illa i eldsvådan att han inte kan måla, och nu har han svårt att försonas med den förkrossande förlusten av sin konstnärliga röst och sin älskade skog. Bara hans lilla dotter, som vill gottgöra den skada som skett, kan ge honom hopp inför framtiden.

Eldens bok är en självlysande skildring med vackert språk och innerlig ton. Den handlar om jakten på mening i tragedins kölvatten, och om de universella band som knyter människor till varann och till det land de ser som sitt hem.

Christy Lefteri växte upp i London och är dotter till cypriotiska flyktingar. Hennes roman, Biodlaren från Aleppo, sålde över en halv miljon exemplar runtom i världen. Även Sångfåglar blev en internationell bästsäljare. Nu är hon tillbaka med ännu en fantastisk och gripande berättelse om det hopp och otroliga mod som finns inneboende i alla människor.

Ladda ner

Högupplöst omslag 1,3 MB

Om boken

Författare Christy Lefteri
Översättare Molle Sjölander Kanmert
Utgivningsdatum 2023-11-27

Format

Inbunden ISBN: 9789180860000 Sidor: 352 Format: 135x210

Fler böcker av Christy Lefteri

Liknande böcker